Çarşamba, Kasım 09, 2016

The Newyork Times'ın Çok Satan Yazarlar Listesinden Motivatör Niteliğinde bir Kitap !

Kendini, çevresini ve yaşadığı hayatı zihnen ve ruhen zenginleştirme çabası içerisinde olanlardan biriyim. Yaşarken sorgulamalarım, sorgularken yaşamalarım ve tecrübe etmelerim hiç bitmiyor. Şükür ki en büyük varlık sağlık diyerek sevdiklerimle uyanabildiğim her gün için de teşekkür edebilme farkındalığına sahibim.  Bu nedenle hayat denen sahnede bana ayrılan süreyi kendimce en iyi şekilde kullanmaya çalışıyorum ve istiyorum ki herkes bu gözlerle hayata bakıp daha çok yaşasın, daha çok paylaşsın ki biz de hayatı göremediğimiz diğer pencerelerden görüp tecrübe edip daha doğru yaşayabilelim. Öyle ya bazen tecrübe etmediğimiz şeylerin de farkına varmamız ve kendi adımıza dersler çıkarmamız gerekiyor.
Bu yazıma biraz kendimi anlatarak başladım çünkü yaza(N)ın hayata karşı bakış açısının ve tavrının da en az yazı kadar anlatılmasının yazı niyetinin anlaşılması açısından anlamlı olduğuna inanıyorum.
Şimdi gelelim bugünün konusuna evet ülkece yazmıyoruz ya da yazmak için vakit harcamıyoruz ama yazılanı okumak ve de paylaşmak için neden uğraşmıyoruz? bugünlerde fazlasıyla buna takılmış durumdayım. Neden her şeye vaktimiz var ama kendimizi geliştirmeye, daha çok düşünmeye ve okumaya daha az zaman ayırıyoruz?  Özellikle de değerli olan bilgi ve tecrübeye..Görüyoruz ki dijital dünya artık textlerden sıkılan ve okumayan insanlar için oluşturulmuş sitelere, animasyonlara, videolara, youtube kanallarına, görsel paylaşım aplikasyonlarını yaratmak için vakit harcıyor. Evet çok ciddi bir kazanım, birçoğumuz aynı şeyi kovalıyoruz zaman kıymetli ve bilgiye ne kadar hızlı ve anlaşılır ulaşırsak hayat o kadar kolay aslında.. Ama bu denli trafik içerisinde sanki her şey anda kalıp kayboluyor ve herşeyi çok çabuk tüketiyoruz ve derine inemiyoruz gibi gelmiyor mu size de ? Üstelik sosyal medya hesaplarımızdaki manasız bilgi, resim, yorum, beğeni ve etkileşim trafiğimize çok fazla vakit harcar iken. Hatta herkes her konuda bilirkişi, eleştirmen ve gurme olmuş iken. :)

Ben izlemek ve dinlemek kadar okuma ve yazmanın öğreti ve içselleştirmede çok değerli olduğunu düşünüyorum. Dünya videolara dönse de bunu sonuna kadar savunacağım.. Hatta bazı içerikleri hayata adapte edebilmek için başucuna ya da görebileceğimiz bir şekilde elimizin altında bir yere koymamız gerektiğini de inanıyorum ki gündelik yaşam için hatırlatmalar yaratabilelim kendimize. Belki okuduklarımızın altını çizmek, belki bir post-it e yazıp kendimize not düşmemiz, üzerine gerçek alıştırmalar yapmamız gerekiyor ki bunlardan doğru beslenebilelim diye..
Bu vesileyle elime yeni geçen bir kitaptan bahsetmek istiyorum sizlere.  Tam da böyle bir masaüstü kitabı.
HR Dergi tarafından Türkiye yayın haklarını alınan " Beni Ne Motive Eder- Tutkularınızı işinize katın" adlı bu kitap 10 yıl boyunca 850.000 kişi arasında yapılan araştırmanın sonuçlarını okuyucularla paylaşıyor.
Daha ilk sayfasından Michelangelo'nun işine ve hayata olan bakış açısını anlatan bir örnekle başlayarak sizi içine alıyor ki günümüz iş hayatında aktif rol sahibi bireyler için müthiş değerli ve faydalı bir kitap olmuş. Bazen tecrübe etmeniz de gerekmiyor değil mi? okuyarak da fikir ve bilgi sahibi olabilirsiniz. Temelde gelmek istediğim yer de burası. O yüzden okuyalım, yazalım ya da en azından paylaşalım diyorum değerli olanı.
" Her mermer bloğunda, adeta karşımda duruyormuşcasına bariz bir heykel görürüm...Tek yapmam gereken, onu hapseden kaba duvarları yontmaktır" Michelangelo
Kitabı aldığınızda size özel tanımlı şifre ve yönlendirildiğiniz link sayesinde kendinize dair motivatörlerinizi bile keşfetme imkanı bulabilirsiniz.  Adrian Gostick ve Chester Elton tarafından yani tanıyanlar için The Carrot Principle ve ALL In kitaplarının Newyork Times Çok Satanlar listesindeki yazarları tarafından kaleme alınmış bu kitabı mutlaka okumanızı, okurken notlar almanızı, kendinize dair bulduklarınızı uygulamanızı ve masanızda, el altında bir yerlere koymanızı tavsiye ediyorum.
Hayatı bilgelik çerçevesinde okuyabilmek ve kendi içsel motivasyonlarınızı keşfedilmek büyük bir mesele. Ama bundan daha büyük mesele var ki o da bu tutkuları hayatınıza uyumlu bir şekilde adapte ederek yaşayabilmek.
Umarım bu kitap size de ilham verir.
Bir yerden başlamanız dileğiyle,
N.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder