Pazartesi, Haziran 04, 2012

Çok ÇalışMA !

Ev, iş, okul ne hayatı olursa olsun çalışmayı çok sevsek ya da sevmesek de çok sıkıldığımız ve çok bunaldığımız bazı anlar gelir ki gözümüz hiç bir şeyi görmez ve hiçbir şey dinlemek istemez. Çünkü beynimiz sinyal veriyordur ve artık çok çalışmak, düşünmek, savaşmak, inatlaşmak, hatta fırtınaya bile yakalanmak  istemiyordur.

Bu anlarda önce beynen ve ruhen sonra da bedenen kendimizi dinlendirmemiz gereklidir ki yeni dönem ve koşturmacalar için gücümüzü, enerjimizi toplayabilelim. Yani Motivasyon ŞART ! 

Tatil arkadaşlar, ya da boş zaman ya da adına ne derseniz deyin uzaklaşmak..işten sizi yoran insanlardan, düşüncelerden her şeyden herkesten….ya da yakınlaşmak sevdiklerinize, hobilerinize, zevklerinize, sizi mutlu eden ne varsa her şeye..

Yeni bir şeyler yaratabilmek ve de başarılı olabilmek için çok çalışmak kadar çok tembellik de yapmamız gerekmez mi? Tembellik yapmadan çalışmanın anlamı mı olur ? niye çalışıyoruz ki? tabi ki tembellik için..! :)

Peki bu durumun ne kadar farkındayız ?

Bunun bir insanlık hakkı olduğunu hiç duymuş muydunuz? O halde Avrupa’da bazı ülkelerin iş hukukuna konu olmuş bir hak olduğunu da belirtmek istiyorum..tembellik hakki. 

O yüzden yazıyorum ve hatırlatmak istiyorum sevgili takipçiler, bırakın adanmışlıklarınızı streslerinizi kaygılarınızı yapmanız gerekenleri.. ve bir an olsun kendinize vakit ayırın..! nasıl olsa onlarla hayat boyu beraberiz…hiç bitmeyecek ve tükenmeyecekler. Bitse belki de biz biteceğiz, kıymet nedir bilmeyeceğiz. 5 dakika 5 gün ya da 5 hafta.. süresi size bağlı..Mutlaka kendinizi dinleyeceğiniz ve tembellik yapacağınız bir süre ayırın kendinize.. Tembelliğin kötü bir şey olmadığını keşfedin. Hayatın farkına varamayacak kadar çok kısa ve farkına varacağımız kadar da sizin olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

İtalyanlar bunu keşfetmiş ki  “Dolce Vita”, “Dolce Far Niente” gibi hayatın ve tembelliğin tatlılığı deyişlerini sokmuşlar dünya literatürüne.. Ne dersiniz belkide tasarım ve modanın başkentindeki bu yaratıcılık ve vizyonerlik bu felsefeden kaynaklı…o yüzden çok çalışın o yüzden çok da tembel olun..

Benim bugün yazı modumdan anlayacağınız üzere kısa bir süreliğine tembel olmak tembellik planı yapmak istiyorum. Hadi siz de yapın ! Yaşasın Tembellik !

Not: Çok iyi bildiğinizi tahmin ediyorum ama Ernie J. Zelinsky "Çalışma(ma)nın Keyfi" adını verdiği kitabında insanlara hayattan nasıl daha çok zevk alacakları konusunda ipuçları veriyor. Ve ekliyor; "Bu kitap, işyerinizden uzaktayken alabileceğiniz zevkler hakkındadır"? tavsiye ederim.


1 yorum:

  1. İş hayatından bir örnek; mutfakta takım arkadaşlarıma hep şunu derim; Bugün çok fazla çalışalım ki diğer günler rahat edelim, dinlenelim eğlenelim :))

    YanıtlaSil