Cumartesi, Aralık 08, 2012

ÇOK İSTE, ÇOK İMTİHANDAN GEÇ VE HEP ŞÜKRET!

“Hayatta en çok, istediğimiz şeylerle ilgili imtihan edilirmişiz” öyle demiş Mevlana..

Doğruya doğru, şu yaşamda karşılaştığımız bu söze uygun düşen ne çok durum var değil mi? Çünkü uğrunda mücadele ettiğimiz bazen ödün verdiğimiz ve nihayetinde sonuca ulaştığımız pek çok konu eminim ki ona kolay ulaşmamızı beraberinde getirseydi o kadar da istemezdik.

Yani çok istediğimiz şeyler, basit ve sıradan olanların haricinde, genelde zor yoldan ya da kolay ama çetrefili bir süreçten geçmemizi gerektiriyor şu iniş ve çıkışlarla dolu hayat oyununda..Kimi zaman iş kimi zaman para kimi zaman aşk-mutluluk kimi zaman sağlık kimi zaman çoluk-çocuk…kimi de kimi…hiç bitmez hayat gaileleri..

Mevlana’nın bu sözünü duyar duymaz, içinde imtihan var ya illa zor olacak, fikri geliyor insanın aklına. Ama işin doğrusu kolay ulaştığımız hiçbir şeye sahip çıkamadığımız, koruyamadığımız ve yeterince değer veremediğimiz. O yüzden bir şeyler belki de zor olmalı...

Çünkü insanoğlu özünde tatminsiz ve sahip olduğu şeyler bir zaman sonra sanki istenmemiş gibi önemsiz, unutulmuş ve değersiz…

Unutmamak gerekir ki imtihanlar, zorluklar hepimizi güçlendirir ve bizi bir sonraki mücadelemize hazırlar. O yüzden herhangi bir derdiniz, sorununuz varsa hiç isyan etmeyin ve bu benim niye başıma geldi, niye bunlarla uğraşmak zorundayım? Şu talihe bak demeyin… Deyin ki yaşanması gerekiyor ve vardır bir sebebi. Sonuca odaklanarak uğraşmaya belki de debelenmeye devam edin. Bu sizin sona ne kadar yaklaştığınızın da bir göstergesi olacak. Doğru ya da yanlış, iyi ya da kötü arkası her ne olursa olsun. İyinin olduğu gibi hep daha da kötünün olduğunu hatırlayın.

İstemenin, yalvarmanın tadını çıkarın, yine şükredin!
Çok isteyin çok imtihandan geçin! Ve hep şükredin !

Tolstoy’un da dediği gibi “Herkes hep mutlu olmak ister, mutsuzluğu yaşamadan. Oysa düşünsene, hiç gece olmasaydı güneşin tadını çıkarır mıydı insan?”

Bir sonraki yazıda görüşünceye dek..

Sevgilerimle

Nurten

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder