Pazartesi, Ekim 08, 2012

DETOKSUMU BOZUYORUM..BİR SONRAKİNE KADAR !

Yaklaşık 1 aydır detoksdayım, sosyal medya detoksu. Nasıl iyi geldi anlatamam. Ne alaka diyenler üşüşmeyin lütfen başıma. Çok telefon çok mesaj geldi. Sürekli görüşemediğim, varlığımdan endişe eden sevgili arkadaşlarım sağolsunlar, whatsapptan yetiştiler J) herneyse.. ne olduğunu nasıl olduğunu anlatacağım. Belki sizi de aynı yola sürüklerim. Zaman zaman yapmakta fayda var.

Şimdiii canlar… bazen yazmak, paylaşmak, takip etmek kadar paylaşmamak ve de takip etmemek, kim nerede napıyor ne hissediyoru bilmemek –ki çoğu zaman banane- çok iyi geliyormuş onu anladım. Ben yazarak deşarj olanlardanım, okumak ya da takip etmek her zaman yapabildiğim bir şey değil, malum vakit, ilgi meselesi..

Bu detoksla amacımız beynimizi ve gözlerimizi o küçücük aletle yormamak, sevdiklerimize ve bizi mutlu edecek şeylere daha fazla vakit ayırabilmek, daha faydalı şeylere kafa yorabilmekkk.

Pek çoğumuz için televizyonun bile pabucu dama atıldı şu sosyal medya çıktı çıkalı, artık tv programları bile hashtaglerle kendini seyrettirir oldu. Ya da twitterda trend topic olmayan diziyi dikkate bile almıyor olduk. Bu kadar bağımlılığın sonu …anladınız siz onu !

Hatırlasanıza şu mobil, akıllı mı akıllı teknolojiden uzak günlerinizi.. Ne kadar özgürmüşüz..

Şimdi gidin bir cafeye ilk bir saat gırla muhabbet sonrasında çıksın telefonlar herkes yanındakiyle twitterdan ordan buradan konuşmaya başlasın. Ya da nerde olduğunu check in yapıyorsun, başlıyor kadın erkek avcılarından saçma sapan mesajlar, o kaç puan almış bu daha mı fazla gezmiş..işin gücün yok ya habire check–in..benimle program yapmak isteyende mümkünse ordan takip etmesin arasın görüşelim..Markalar da promosyonu bıraktı zaten.:)

Bir de kullanım amacının öyle bir boyutu var ki.. yokken var göstermeler, hava atmalar, paylaşımdan statü kazanmaya çalışanlar, ahkâm kesenler, gelinim sen anla mesajları vs vs vs.

Hayatımıza her giren yenilik gibi bayılıyoruz, keşfetmeye, içinde olmaya, eksik kalmamaya..ama abartıyoruz işte,  bazen fazla kullanımdan bazen fazla kullanmasak da içine sürüklendiğimiz saçma sapan muhabbetlerden sıkılıyoruz haliyle..

Örnekleri, yorumları hatta antitezleri çoğaltmak çok mümkün çok uzun sürebilir. İşin bokunu çıkarmadığımız sürece deşifre boyutu belli bir seviye içersinde kaldığı müddetçe seviyorum paylaşımı, sosyalliği…. Yalnızlığa bile iyi gelebilir.

Lafın kısası dostlar,  iyi geldi bana bu detoks, haftaiçi Hürrem’e daha fazla zaman ayıracağım kesin J ya da spora ya da kitaba…ya da mutfaga :)

Aynı fikirdeysek ne ala, düşündürebildiysem çok daha ala J hiçbir şeye fazla kaptırmamak dileğiyle..

Sevgilerimle..

Nurten

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder